De gebouwen van Clos de la Comtesse komen allen uit in de Cour, een grote binnentuin, centraal gelegen en afsluitbaar dmv. een grote elektrische poort met afstandsbediening en 2 kleinere hekwerken. Aan de royale tuintafel in de Cour kun je genieten van sfeervolle diners, de ochtendzon en heb je een fascinerende uitzicht over de landerijen en bossen.
Tegenover het woonhuis in de Cour bevinden zich de bijgebouwen, de voormalige stallen, nu omgetoverd tot twee rustieke gîtes met een Oranjerie. In een oude citerne (waterreservoir), onder één van de gebouwen, bevindt zich een verrassend verwarmd zwembad. De 2 gîtes zijn geschikt voor 6 tot 8 personen, bijvoorbeeld 4 volwassenen en 4 kinderen. In enkele gevallen kan het geheel gehuurd worden met het woonhuis erbij, voor 14 tot 17 personen.

Gîte Cour
Deze gîte is geschikt voor 4 tot 6 personen, heeft een woonkeuken, twee slaapkamers en twee badkamers. De woonkeuken heeft een open haard en de keuken is van alle gemakken voorzien (ijskast, fornuis, afwasmachine, oven en keukengerei). Op de begane grond bevindt zich een slaapkamer met een tweepersoonsbed met twee losse matrassen, een badkamer met ligbad en een toilet. De tweede slaapkamer is ruim en geschikt voor 4 personen en is gelegen op de 1ste verdieping, heeft een tweepersoonsbed met twee losse matrassen, 2 extra losse bedden, een kinderbedje, een inloopkast en een eigen badkamer met douche en toilet. Alle matrassen in de gites zijn 0.90 x 2.00m.

Gîte Jardin
Deze gite is geschikt voor 2 personen en heeft een woonkeuken, een slaapkamer met een tweepersoonsbed met twee losse matrassen en een badkamer met ligbad en toilet. De woonkeuken heeft een open haard en is voorzien van een fornuis, ijskast, een oven en het nodige keukengerei. Deze gite grenst aan de Oranjerie.

De Oranjerie
De Oranjerie is een grote, hoge, lichte ruimte met planten, een fonteintje en een houtkachel. Deze ruimte kan gebruikt worden door de huurders van de gîtes. Er zijn stoelen, een eettafel, een comfortabele bank en fauteuils. Deze ruimte is geschikt om een klein gezelschap onder te brengen of om met zijn allen te eten. Door het prachtige licht is de Oranjerie ook zeer geschikt om te gebruiken als atelierruimte, voor workshops, cursusopstellingen en werkbesprekingen. De Oranjerie is een ideale ruimte om te verblijven bij minder goed weer of juist op warme dagen.

De tuinen
Clos de la Comtesse wordt omringd door 1 hectare tuinen, op terrassen gelegen, onderling bereikbaar en ommuurd. Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen want er zijn veel bijzondere planten en bomen. Kies je hoekje, om in stilte een boek te lezen of even alleen te zijn en te genieten van de natuur.

Het zwembad
Een verrassend overdekt, verwarmd zwembad is gesitueerd in een oude citerne (waterreservoir), onder één van de gebouwen in de tuin.

Het verblijf op Clos de la Comtesse is gericht op het buitenzijn, het genieten van de tuinen, de natuur, en het Franse leven met zijn gezellige marché gourmandes en charmante vide greniers.

Landgoed Clos de la Comtesse: een bijzonder rustiek geheel om intens te genieten van de rust, de natuur……en van elkaar!

Informatie

Ellen Akkerman 0031 6 46 43 13 16