Welkom, bienvenue!

Clos de la Comtesse
In het glooiende landschap van de Perigord Noir, heeft de tijd stil gestaan. In deze landelijke omgeving vindt u de statige, voormalige boerderij Clos de la Comtesse op een van de mooiste plekken in Frankrijk. Het landgoed wordt omringd door 15 ha. tuinen, weilanden en bossen. Ooit was hier sprake van een bruisend boerenbedrijf maar nu is het een oase van rust, in de omgeving van historische steden als Sarlat, Domme en Rocamadour, nabij de rivier de Dordogne.

Korte historie
Rond 1970 wordt het geheel aangekocht, als een ruïne, door Gravin van Limburg Stirum, die het geheel vervolgens jarenlang restaureerde. Stallen werden verbouwd tot gîtes en de koeienstal werd omgetoverd tot de gezellige monumentale Oranjerie, die multi-inzetbaar is, bijvoorbeeld als ontmoetingsruimte of atelier. Zij heeft de prachtige tuinen aangelegd die op terrassen gelegen zijn rondom de gebouwen. De tuinen zijn onderling bereikbaar door trappen en kunnen afgesloten worden. De tuinen hebben verschillende thema’s en zijn alle ommuurd.

Accommodatie
De entree tot de verschillende gebouwen bevindt zich in de Cour, een mooie binnentuin, centraal gelegen en afsluitbaar. Vanaf de Cour heeft u betoverend uitzicht over de landerijen en bossen. Tegenover het woonhuis in de Cour bevinden zich de bijgebouwen, nu twee rustieke gîtes met een Oranjerie. In een oude citerne, onder één van de gebouwen, bevindt zich een verrassend verwarmd zwembad.

Verhuur gites met Oranjerie

De 2 gîtes zijn geschikt voor 6 tot 8 personen, in enkele gevallen, kan het geheel gehuurd worden met het woonhuis erbij. Er zijn dan voor 14 personen slaapplaatsen. Buiten het hoogseizoen is het ook mogelijk om met 2 personen een gite te huren. De ideale plek voor uw (familie)vakantie en zeer geschikt voor familiefeesten en/of huwelijken.

Schildervakanties op Clos de la Comtesse
Sinds een aantal jaar zijn er succesvolle schildervakanties op Clos de la Comtesse! Zie ook onder pagina cursussen en www.schildervakantiefrankrijk.nl

Cursus geven op Clos de la Comtesse
Ben jij die enthousiaste docent(e) die een cursus zou willen geven op Clos de la Comtesse? Denk aan yoga, beeldhouwen, muziek, fotografie, mindfullness, schilderen en toneel etc. Het is mogelijk om deze cursussen te geven naar eigen inzicht en wensen, met wel of geen geheel verzorgde week. De locatie is hier zeer geschikt voor en is dan in zijn geheel te huur.
Voor inlichtingen kunt u bellen met Ellen Akkerman (+31) 6 46431316

Genieten
In de omgeving van Clos de la Comtesse kun je heerlijk wandelen door de notenboomgaarden, bossen en landerijen of slenteren over de markten en door de straatjes van de vele pittoreske dorpjes. Er valt veel te bezichtigen; grotten met prehistorische muurschilderingen, middeleeuwse kastelen, prachtige tuinen. Je kunt er fietsen, kanoën, golfen, tennissen, zwemmen, klimmen en in het weekend in het seizoen, de onvergetelijke vide greniers (vrijmarkten) bezoeken. Culinair gezien is de Dordogne ook om te smullen! De overheerlijke Franse keuken is in ruime mate vertegenwoordigd en in het seizoen is een bezoek aan een marché gourmand, te vinden in de meeste dorpen in de omgeving, een aanrader. Je kunt er aan lange tafels, alleen of samen met de locale bevolking, kennismaken met de plaatselijke lekkernijen en specialiteiten van de omgeving.

Landgoed Clos de la Comtesse: je leeft in het hart van een historische omgeving.


Informatie

Ellen Akkerman 0031 6 46 43 13 16