Cursussen en cursusmogelijkheden

Sinds een aantal jaar zijn er schildervakanties op Clos de la Comtesse onder leiding van Monique Kortbeek! Deze weken zijn al jaren een groot succes. Sinds vorig jaar hebben we nu ook yoga mindfulnessweken op Clos de la Comtesse. De locatie is ook hier zeer geschikt voor. Er is een mooie beschutte binnentuin met fabelachtig uitzicht, een prachtige ruime Oranjerie met prachtig licht waar groepen binnen kunnen werken. Door de ruime opzet van het geheel blijft het voor een ieder mogelijk om zich even terug te trekken met een boek of te kiezen voor een wandeling in de tuin of de directe landelijke omgeving.

Cursussen op Clos de la Comtesse 2024:

Yoga mindfulnessweek met docente Ella Stevens en

Schildervakantie met schildercoach Monique Kortbeek

Yoga mindfulnessweek van zaterdag 20 tot 27 april

Schildervakantie van zondag 28 april tot 5 mei

Neem contact met ons op: 0031-6-46431316

Voor 2024 zijn er weer yoga en schilderweken bij Clos de la Comtesse in de Dordogne gepland! Van zaterdag 20 tot zaterdag 27 april alweer de derde yoga mindfulnessweek onder leiding van Ella Stevens.

Van zondag 28 april tot zondag 5 mei de populaire schilderweek onder leiding van Monique Kortbeek.

Ook in september 2024 zijn er yoga mindfulness en schilderweken gepland!

Wilt u meer informatie over deze weken, neem dan contact met ons op! 

Wat mag je verwachten van de schilderweek?
Met Monique schilder je 3 uur per dag. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In de directe omgeving zijn er prachtige plekken om bijvoorbeeld een fraai landschap, oud chateau of rustieke details te schilderen. Voor iedereen is er een ezel en materiaal beschikbaar en voor koffie en thee tussendoor wordt gezorgd!
Tijdens deze schildercursus komen verschillende aspecten aan de orde.
Het juiste gebruik van het materiaal is een onderdeel, maar ook compositie, ruimtelijk inzicht en kleurgebruik worden uitgebreid gesproken. Je persoonlijke interesse speelt een belangrijke rol.
De nadruk ligt op individuele ontwikkeling en begeleiding door het leren kijken en het verder uitdiepen van je eigen ‘handschrift’ en mogelijke thematiek.
Na de schilderlessen ben je vrij te doen wat je wil. Doorschilderen in de middag of genieten van de omgeving of luieren in de tuin.

Niet-schilders zijn ook zeer welkom. Er is genoeg te doen. Terwijl je partner 3 uur schildert kun je de directe omgeving ontdekken, lezen onder een van de notebomen in de tuin of een boodschapje doen. Bij 4 schilderdeelnemers gaat deze schilderweek al door, maar er is ruimte voor 8 à 10 personen. Door de intensieve begeleiding van onze professionele schildercoach sta je na 18 schilderuren versteld van je eigen talent!

De 3 gangen avondmaaltijden zullen verzorgd worden.

Verblijf, schilderlessen en schildermateriaal en maaltijden zijn in de prijs inbegrepen.

Dus wil je alleen, of met je vriend(inn)en schilderen, prachtige natuur ontdekken en genieten van een ongekende culinaire streek: Clos de la Comtesse schildervakanties biedt je de beste quality-time.

Workshops of cursussen organiseren?

Ben jij die enthousiaste docent die cursus zou willen geven op Clos de la Comtesse? Denk aan yoga, beeldhouwen, muziek, fotografie, mindfullness, schilderen en toneel etc. Het is mogelijk om deze cursussen te geven naar eigen inzicht en wensen, met wel of geen geheel verzorgde week. De locatie is dan in zijn geheel te huur. Ook is Clos de la Comtesse geschikt voor het geven van familiefeesten en als huwelijkslocatie.
Voor inlichtingen kunt u bellen met Ellen Akkerman 0031-6-46431316

Regelmatig mogen wij de Nederlandse schrijfster Tineke Aarts ontvangen, die enthousiast vertelt over haar leven in Frankrijk, over de natuur, de wijn en de door haar geschreven Bonave Triloge, een geschiedenis over 6 generaties wijnboeren in de Cahorstreek, waar zij zelf sinds 2002 permanent woont.

Zie verder voor meer informatie: www.schildervakantiefrankrijk.nl
en volg ons:
instagram: holidayhome_dordogne en schildervakantiefrankrijk
op facebook: Clos de la Comtesse

Informatie

Ellen Akkerman 0031 6 46 43 13 16