Welkom, bienvenue!

Clos de la Comtesse
In het glooiende landschap van de Perigord Noir, heeft de tijd stil gestaan. In deze landelijke omgeving vindt u de statige, voormalige boerderij Clos de la Comtesse op een van de mooiste plekken in Frankrijk. Het landgoed wordt omringd door 15 ha. tuinen, weilanden en bossen. Ooit was hier sprake van een bruisend boerenbedrijf maar nu is het een oase van rust.

Natuur, wild, en prachtige steden in de buurt, waaronder Sarlat le Canéda, Rocamadour en Domme. Eeuwenoude grotschilderingen, tuinen, kastelen en het indrukwekkende museum van Zadkine, dit alles binnen 5 minuten tot een half uur rijden van Clos de la Comtesse. De rivier de Dordogne is op 5 minuten rijden van het landgoed.

Korte historie
Rond 1970 wordt het geheel aangekocht, als een ruïne, door Gravin van Limburg Stirum, die het geheel vervolgens jarenlang restaureerde. Stallen werden verbouwd tot gîtes en de koeienstal werd omgetoverd tot de gezellige monumentale Oranjerie, die multi-inzetbaar is, bijvoorbeeld als ontmoetingsruimte of atelier. Zij heeft de prachtige tuinen aangelegd die op terrassen gelegen zijn rondom de gebouwen. De tuinen zijn onderling bereikbaar door trappen en kunnen afgesloten worden. De tuinen hebben verschillende thema’s en zijn alle ommuurd.

Accommodatie
De entree tot de verschillende gebouwen bevindt zich in de Cour, een mooie binnentuin, centraal gelegen en afsluitbaar. Vanaf de Cour heeft u betoverend uitzicht over de landerijen en bossen. Tegenover het woonhuis in de Cour bevinden zich de bijgebouwen, nu twee rustieke gîtes met een Oranjerie. In een oude citerne, onder één van de gebouwen, bevindt zich een verrassend verwarmd zwembad.

Verhuur gites met Oranjerie

De 2 gîtes zijn geschikt voor 6 tot 8 personen, in enkele gevallen, kan het geheel gehuurd worden met het woonhuis erbij. Er zijn dan voor 14/17 personen slaapplaatsen. Buiten het hoogseizoen is het ook mogelijk om met 2 personen een gite te huren. De ideale plek voor uw (familie)vakantie en zeer geschikt voor jaarclub -en vrienden uitjes, schildervakanties, yogaweken, muziek, fiets en wandelweken, teambuildingsweken en familieuitjes.

Schildervakanties op Clos de la Comtesse 2021

Lieve (schilder)vrienden en vriendinnen,

Voor 2021 staan er weer schildervakanties bij Clos de la Comtesse in de Dordogne gepland! Het zou fantastisch zijn jullie (wederom) te mogen ontvangen.

Er even tussenuit en ondergedompeld worden in prachtige natuur en een historische omgeving. De schilderweken in 2021 staan gepland van zaterdag 1 mei tot zaterdag 8 mei en van zondag 9 mei tot zondag 16 mei.

De schilderlessen worden al enkele jaren verzorgd door onze bevlogen en professionele docente Monique Kortbeek! Gasten komen graag terug voor de enthousiaste en fijne lessen van Monique, zij begeleid je persoonlijk en cursisten zijn telkens blij verrast over hun eigen kunnen. Voor meer informatie over Monique en haar werk: www.atelierdecampagne.nl

Deze schilderweken zijn erg geschikt voor beginnende of gevorderde schilder-liefhebbers, die ook graag privacy hebben. We schilderen 3 uur per dag en daarna is iedereen vrij te doen wat men wil.

Geschikt ook/juist voor stelletjes waarvan er eentje wel en eentje niet wil schilderen. Anderen vinden het weer leuk om dit met een vriendengroep te doen. Meestal schilderen we in de Oranjerie, maar bij mooi weer trekken we erop uit.

Zelf koken? of niet?

We kunnen onze ‘kok op lokatie’ Elselien inhuren. Deze optie bestaat alleen bij voldoende belangstelling. Wij hebben Elselien bereid gevonden om de 2 schilderweken weer voor ons te komen koken. Wat een feest zal dat weer worden!

Kijk vooral op: www.schildervakantiefrankrijk.nl en www.closdelacomtesse.nl
Zie ook onder pagina cursussen.

Nieuwe cursussen 2021!

Beeldhouwen

Een week beeldhouwen op maat in de Dordogne, voor beginners en gevorderden! Voorjaar 2020! De lessen worden verzorgd door beeldend kunstenaar Simone Verbeek, getraind in Art Based Learning. Zie voor meer informatie haar website: Organic Art www.simoneverbeek.com

Inspirerende vakantieweek

Een week met afwisseling van ontspanning, inspirerende uitjes en leerzame workshops, in samenwerking met Elselien Epema, chef de cuisine. Voor de uitjes heb ik een aantal bijzondere plekken in gedachte waar ik zelf graag kom, zoals middeleeuwse dorpjes, uitzichtpunten, fijne wandelingen en een prachtig museum.

De workshops gaan over werken met wilde kruiden uit de omgeving; verzamelen, tekenen, schilderen, koken, inmaken en verzorgingsproducten maken. Voor meer informatie kunt u bellen met Ellen Akkerman (+31) 6 46431316

Cursus geven op Clos de la Comtesse
Ben jij die enthousiaste docent(e) die een cursus zou willen geven op Clos de la Comtesse? Denk aan yoga, beeldhouwen, muziek, fotografie, mindfullness, schilderen en toneel etc. Het is mogelijk om deze cursussen te geven naar eigen inzicht en wensen, met wel of geen geheel verzorgde week. De locatie is hier zeer geschikt voor en is dan in zijn geheel te huur.
Voor inlichtingen kunt u bellen met Ellen Akkerman (+31) 6 46431316

Genieten
In de omgeving van Clos de la Comtesse kun je heerlijk wandelen door de notenboomgaarden, bossen en landerijen of slenteren over de markten en door de straatjes van de vele pittoreske dorpjes. Er valt veel te bezichtigen; grotten met prehistorische muurschilderingen, middeleeuwse kastelen, prachtige tuinen. Je kunt er fietsen, kanoën, golfen, tennissen, zwemmen, klimmen en in het weekend in het seizoen, de onvergetelijke vide greniers (vrijmarkten) bezoeken. Culinair gezien is de Dordogne ook om te smullen! De overheerlijke Franse keuken is in ruime mate vertegenwoordigd en in het seizoen is een bezoek aan een marché gourmand, te vinden in de meeste dorpen in de omgeving, een aanrader. Je kunt er aan lange tafels, alleen of samen met de locale bevolking, kennismaken met de plaatselijke lekkernijen en specialiteiten van de omgeving.

Landgoed Clos de la Comtesse: je leeft in het hart van een historische omgeving.


Informatie

Ellen Akkerman 0031 6 46 43 13 16