Welkom, bienvenue!

In het glooiende landschap van de Perigord Noir, heeft de tijd stil gestaan. In deze landelijke omgeving vindt u de statige, voormalige boerderij Clos de la Comtesse op een van de mooiste plekken in Frankrijk. Het landgoed wordt omringd door 15 ha. tuinen, weilanden en bossen. Ooit was hier sprake van een bruisend boerenbedrijf maar nu is het een oase van rust. Voor een contactloos verblijf, kom genieten van de natuur en de prachtige Périgord noir!

Natuur, wild, en prachtige steden in de buurt, waaronder Sarlat le Canéda, Rocamadour en Domme. Eeuwenoude grotschilderingen, tuinen, kastelen en het indrukwekkende museum van Zadkine, dit alles binnen 5 minuten tot een half uur rijden van Clos de la Comtesse. De rivier de Dordogne is op 5 minuten rijden van het landgoed.

Korte historie

Rond 1970 wordt het geheel aangekocht, als een ruïne, door Gravin van Limburg Stirum, die het geheel vervolgens jarenlang restaureerde. Stallen werden verbouwd tot gîtes en de koeienstal werd omgetoverd tot de gezellige monumentale Oranjerie, die multi-inzetbaar is, bijvoorbeeld als ontmoetingsruimte of atelier. Zij heeft de prachtige tuinen aangelegd die op terrassen gelegen zijn rondom de gebouwen. De tuinen zijn onderling bereikbaar door trappen en kunnen afgesloten worden. De tuinen hebben verschillende thema’s en zijn alle ommuurd.

Accommodatie

De entree tot de verschillende gebouwen bevindt zich in de Cour, een mooie binnentuin, centraal gelegen en afsluitbaar. Vanaf de Cour heeft u betoverend uitzicht over de landerijen en bossen. Tegenover het woonhuis in de Cour bevinden zich de bijgebouwen, nu twee rustieke gîtes met een Oranjerie. In een oude citerne, onder één van de gebouwen, bevindt zich een verrassend verwarmd zwembad.

Verhuur gites met Oranjerie

De 2 gîtes zijn geschikt voor 6 tot 8 personen, in enkele gevallen, kan het geheel gehuurd worden met het woonhuis erbij. Er zijn dan voor 14/17 personen slaapplaatsen. Buiten het hoogseizoen is het ook mogelijk om met 2 personen een gite te huren. De ideale plek voor uw (familie)vakantie en zeer geschikt voor jaarclub -en vrienden uitjes, schildervakanties, yogaweken, muziek, fiets en wandelweken, teambuildingsweken en familieuitjes.

Genieten!

In de omgeving van Clos de la Comtesse kun je heerlijk wandelen door de notenboomgaarden, bossen en landerijen of slenteren over de markten en door de straatjes van de vele pittoreske dorpjes. Er valt veel te bezichtigen; grotten met prehistorische muurschilderingen, middeleeuwse kastelen, prachtige tuinen. Je kunt er fietsen, kanoën, golfen, tennissen, zwemmen, klimmen en in het weekend in het seizoen, de onvergetelijke vide greniers (vrijmarkten) bezoeken. Culinair gezien is de Dordogne ook om te smullen! De overheerlijke Franse keuken is in ruime mate vertegenwoordigd en in het seizoen is een bezoek aan een marché gourmand, te vinden in de meeste dorpen in de omgeving, een aanrader. Je kunt er aan lange tafels, alleen of samen met de locale bevolking, kennismaken met de plaatselijke lekkernijen en specialiteiten van de omgeving.

Helaas kunnen de volgeboekte schildervakanties in de eerst 2 weken van mei 2021, door de strengere coronamaatregelen, niet doorgaan maar er is nog volop plaats voor de schilderweken in het najaar 2021.

De schildervakanties op Clos de la Comtesse 2021 zijn door de coronamaatregelen verschoven naar eind september en oktober! voor meer informatie hierover kun je bellen met Ellen: 0031 6 46431316

Lieve (schilder)vrienden en vriendinnen,

Voor 2021 zijn er weer schildervakanties bij Clos de la Comtesse in de Dordogne gepland! Helaas kunnen wij jullie in mei nog niet ontvangen, maar we kijken nu uit naar eind september en oktober, hopelijk kunnen we dan weer reizen! want wie wil er nu niet even tussenuit en ondergedompeld worden in prachtige natuur en een historische omgeving. Dus er staan nu schilderweken gepland eind september en begin oktober, dus wees er weer bij en meld je aan!  De enthousiaste schildercoach Monique Kortbeek verzorgd dan de schilderlessen en onze ‘kok op lokatie’ Retreat Chef Elselien zal dan ook weer van de partij zijn! Dus in september en oktober 2021 is er nog volop plaats bij de schildervakanties. Wilt u meer informatie over deze weken, neem dan contact met ons op!  Kijk vooral op: www.schildervakantiefrankrijk.nl en www.closdelacomtesse.nl Zie verder ook bij pagina cursussen.

Nieuwe cursussen 2021!

Ook de Inspirerende vakantieweek met Elselien en Ellen gaat niet door, maar hopelijk op een ander moment.

Deze week zou een week zijn met afwisseling van ontspanning, inspirerende uitjes en leerzame workshops, in samenwerking met Elselien Epema, chef de cuisine. De week wordt volledig verzorgd met seizoensmaaltijden op lokatie, zodat je even geen zorgen hebt over boodschappen, koken e.d., maar vrij bent om te genieten van de rust, omgeving en de nieuwe ervaringen.

Voor de uitjes heb ik een aantal bijzondere plekken in gedachte waar ik zelf graag kom, zoals middeleeuwse dorpjes, uitzichtpunten, fijne wandelingen en een prachtig museum.

De workshops gaan over werken met wilde kruiden uit de omgeving; verzamelen, tekenen, schilderen, koken, inmaken en verzorgingsproducten maken. Voor meer informatie kunt u bellen met Ellen Akkerman (+31) 6 46431316

Cursus geven op Clos de la Comtesse?!

Ben jij die enthousiaste docent(e) die een cursus zou willen geven op Clos de la Comtesse? Denk aan yoga, beeldhouwen, muziek, fotografie, mindfullness, schilderen en toneel etc. Het is mogelijk om deze cursussen te geven naar eigen inzicht en wensen, met wel of geen geheel verzorgde week. De locatie is hier zeer geschikt voor en is dan in zijn geheel te huur.
Voor inlichtingen kunt u bellen met Ellen Akkerman (+31) 6 46431316

Landgoed Clos de la Comtesse: je leeft in het hart van een historische omgeving.


Informatie

Ellen Akkerman 0031 6 46 43 13 16